top of page
Yazarın fotoğrafıMutlu Atac

Metro Ethernet Nedir, Ne Demek ve Nasıl Çalışır?

Güncelleme tarihi: 20 Eki 2022



İnternet teknolojileri, birçok kişiye göre karmaşık bir yapıdadır. İnternet teknolojilerin sunduğu hizmetler, kullanılan terimler vb. birçok durum bilişim teknolojilerine ilgi duymayanların kafalarında soru işaretlerine neden olmaktadır. Metro Ethernet hizmeti de bunlardan birisidir. Metro Ethernet kavramının ne anlama geldiğini, neyi ifade ettiğini ve nasıl çalıştığını biliyor musunuz? Metro Ethernet hizmeti ile ilgili merak ettiğiniz her şeyin cevabını yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.


Metro Ethernet terimini muhtemelen daha önce hiç duymamış olabilirsiniz. Bu nedenle, bu terimin ne ifade ettiğini bilmiyor olmamanız da çok normal bir durum. Zira, bilişim teknolojileri, meraklısı olmayanlar için karışık ve karmaşık bir yapıdadır. Kafanızı birçok farkı terimle karıştırmadan, “Metro Ethernet nedir, ne işe yarar ve nasıl çalışır?” sorusuna açıklık getireceğiz.


Metro Ethernet Nedir?


Metro Ethernet nedir, ne demek ve ne anlama gelir?” sorularına yanıt aradığınızı biliyoruz. Metro Ethernet, Ethernet standardını temel alan bir Şehir Ağı'dır. Aboneleri daha büyük servislere ya da Internet'e bağlamak için kullanılır. Şirketler metro Ethernet'i, kendi ofislerini birbirine bağlamak için de kullanabilirler. İnternetin en hızlısı olarak tanımlayabileceğimiz Metro Ethernet sorunsuz ve hızlı bir internet erişimi sağlıyor.


Metro Ethernet Nasıl Çalışır?


Metro Ethernet, fiber optik kablolar üzerinden müşteriye ayrı bir hat tanımlanarak ulaştırılır. Müşterinin tercihine göre belirlenen yüksek hızlı simetrik veri ile gönderim sağlanır.


Simetrik Bağlantı Nedir?


Simetrik veri ya da bağlantı, veri ve dosya aktarım hızının her iki yönde de aynı olduğunu belirtir. Yani bağlantı, aynı zamanda indirme ve yükleme hızlarının aynı olmasını sağlar. Bu tür bağlantılar fiber optik kablolar ile sağlanır.


Metro Ethernet’in Hızı Ne Kadar?


Metro Ethernet, çalışanlarınızın birbirleriyle iş birliği yapmasına ve müşterilerle iletişim kurmasına yardımcı olmak için verimli ve ölçeklenebilir seçenekler sunar. İstanbul Telekom sizlere, kurumunuza özel tahsis edilen fiber optik kablo üzerinden 5Mbps ile 10Gbps arasında yüksek hızda bağlantı imkanı sunmaktadır.


Metro Ethernet’in Avantajları Neler?


Metro Ethernet, birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Metro Ethernet’in avantajlarını şöyle sıralamamız mümkündür;

  • Bu teknoloji sayesinde, konfigürasyon ihtiyaçları ve bant genişliği problemleri ortadan kalkar.

  • Bir fiber bağlantısı ve switch sayesinde internete kolayca ve daha ekonomik olarak erişme imkânı sağlar.

  • Eskiden kullanılan ve ara bağlantıyı sağlayan bazı cihazlara olan ihtiyaç da ortadan kalkar. Yani daha rahat kullanışlı, daha az maliyet ve yatırım gerektiren ve kolayca kapasite artırımına gidilebilen bir sistemdir.

  • İşletmeniz veri, ses ve video gibi hizmetlere ihtiyaç duyduğunda, metro ethernet daha düşük gecikme süresine sahiptir.

  • Geniş alan ağlarının aksine, metro ethernet daha az karmaşık yapılandırma ve gereksinimler gerektirir.

  • Hizmetin ölçeklenebilir olması, şirketinizin gereksinimlerine bağlı olarak bant genişliğinizi artırabileceğiniz anlamına gelir.

Metro Ethernet’i Kimler Kullanmalı?


Metro Ethernet hizmetini kullanması tavsiye edilen gruplar şu şekildedir;

  • Orta ve büyük ölçekli şirketler

  • İnternet ortamında yoğun indirme ve yükleme yapan içerik üreticileri

  • Üniversiteler

  • Hastaneler

  • Kamu kurum ve kuruluşları

  • Oteller

  • Hastaneler

  • Turizm merkezleri

  • Alışveriş merkezleri

Kurumsal bir hizmet olan Metro Ethernet, ülkemizdeki birçok internet servis sağlayıcısı tarafından müşterilerine farklı paketlerle sunulmaktadır.


Metro Ethernet Hizmeti İçin İstanbul Telekom!


Müşteri odaklı çalışan, teknoloji alanında her daim yenilikçi ve kendini güncelleyen, kaliteli, profesyonel hizmeti ilke edinen İstanbul Telekom, Metro Ethernet hizmeti konusunda da sizin yanınızda! Türkiye telekomünikasyon pazarında lider bir alternatif olma yolunda ilerleyen İstanbul Telekom ile Metro Ethernet işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

123 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page